Facebook novice

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ob koncu septembra so kolegi učitelji na mednarodni konferenci PCE2020 predstavili različne inovativne pristope, ideje in izkušnje uvajanja IKT v pouk. Ne glede na izvedbo pouka v prihodnjem tednu danes predlagamo v ogled prispevek Vrednotenje digitalne tehnologije z vidika dijakov na primeru projektne naloge o reliefih, Sonje Trškan iz GSŠRM.
youtu.be/co-vprHl25E
... Prikaži večPrikaži manj

Video image

Comment on Facebook

Na spletni strani projekta www.inovativna-sola.si/pce2020/ smo objavili zbornik strokovnih prispevkov konference PCE2020.

Vabljeni k prebiranju ... 😉
... Prikaži večPrikaži manj

Na spletni strani projekta https://www.inovativna-sola.si/pce2020/ smo objavili zbornik strokovnih prispevkov konference PCE2020. 

Vabljeni k prebiranju ... ;)

EKONOMSKI 3.D NA PODJETNIŠKI DELAVNICI, TOKRAT NA DALJAVO
Učenje na daljavo za nas ni problem temveč izziv. Tako smo napovedani obisk Davida Arneža, ki naj bi ga gostili v šoli, zamenjali s srečanjem v videokonferenčni sobi. Zanimivo predavanje na temo Veščin vitkega podjetništva je popestrilo petkovo dopoldne, mi pa smo bogatejši za nova podjetniška znanja.
... Prikaži večPrikaži manj

Učenci 8. razreda OŠ Blanca so pri geografiji spoznavali tipe podnebja in rastje Afrike. S pomočjo IKT so načrtovali klimograme in izdelali karto rastlinskih pasov za kraje v Afriki. Navodila za delo so imeli v spletni učilnici, kamor so se prijavili z AAI računom. Ogledali so si naloge, odprli spletni naslov s pomočjo katerega so poiskali podatke za klimogram. S programom Excel so izdelali
klimograme za posamezne podnebne tipe Afrike. S pomočjo spleta so poiskali nemo karto Afrike, jo prenesli v aplikacijo Slikar, vrisali rastlinske pasove in uredili legendo. V programu Office pa so izdelali skupen Power Point o podnebnih in rastlinskih pasovih Afrike.
... Prikaži večPrikaži manj

Učenci 8. razreda OŠ Blanca so pri geografiji spoznavali tipe podnebja in rastje Afrike. S pomočjo IKT so načrtovali klimograme in izdelali karto rastlinskih pasov za kraje v Afriki. Navodila za delo so imeli v spletni učilnici, kamor so se prijavili z AAI računom.  Ogledali so si naloge, odprli spletni naslov s pomočjo katerega so poiskali podatke za klimogram. S programom Excel so izdelali
klimograme za posamezne podnebne tipe Afrike. S pomočjo spleta so poiskali nemo karto Afrike, jo prenesli v aplikacijo Slikar, vrisali rastlinske pasove in uredili legendo. V programu Office pa so izdelali skupen Power Point o podnebnih in rastlinskih pasovih Afrike.Image attachment

Comment on Facebook

Učitelj-ica: sedi, 5. Čestitke!

Tretješolci OŠ Blanca so tudi pri angleščini s pomočjo tablic utrjevali poznavanje in delo s QR kodami, ki so ga spoznali ta teden z gospo razredničarko. S pomočjo prve kode smo prišli do YT posnetka zgodbice Janko in Metka/Hansel and Gretel, kar učenci obravnavajo pri slovenščini in posnetek smo si v tujem jeziku tudi skupaj ogledali. Sledilo je individualno delo učencev po postajah, kjer so skenirali kodo, da so prišlo do učnih listov (liveworksheets) in rešili naloge vezane na zgodbico. Nadalje pa jim je razredničarka pripravila QR kode za delo pri LUM, kjer so poustvarili zgodbo glede na navodilo "skrito" pod kodo – ali bivališče junakov, najljubšo sceno in podobno. Tako sva učiteljici medpredmetno sodelovali in to podprli še z IKT. ... Prikaži večPrikaži manj

Tretješolci OŠ Blanca so v tednu kode združili tehnologijo z glasbo. Učiteljica jim je pripravila QR kode, ki jih je naredila s pomočjo programa QR Code Monkey in jim razdelila tablice. Z veseljem so se lotili dela, saj jim je všeč, kadar pouk ni čisto običajen. Poleg tablic so uporabili tudi telefon.
Na različnih mestih so jih pričakala navodila, ki pa so bila seveda čisto posebna. Natisnjene kode so jih takoj pritegnile. Tako so preverili svoje znanje pri glasbi.
... Prikaži večPrikaži manj

Vsi posnetki večernih dogodkov na dneh inovativne pedagogike so že objavljeni v spletni učilnici za e-skupnost.
Vabljeni!
... Prikaži večPrikaži manj

Tudi na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše so pripravljeni. Dijaki so se že septembra v okviru obveznih izbirnih vsebin intenzivno izobraževali, enako velja za ves učiteljski zbor.Ponovno nas čaka pouk na daljavo. Skupaj zmoremo 💪.
Malo za osvežitev - pravila.
... Prikaži večPrikaži manj

Tudi na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše so pripravljeni. Dijaki so se že septembra v okviru obveznih izbirnih vsebin intenzivno izobraževali, enako velja za ves učiteljski zbor.

Hvala vsem udeležencem, ki ste se zbrali iz vseh koncev oranžno-rdeče Slovenije in prispevali k razvoju učeče se skupnosti inovativnih učiteljev. 👨‍🎓💪🥰 ... Prikaži večPrikaži manj

Hvala vsem udeležencem, ki ste se zbrali iz vseh koncev oranžno-rdeče Slovenije in prispevali k razvoju učeče se skupnosti inovativnih učiteljev. 👨‍🎓💪🥰Image attachment

Comment on Facebook

Hvala organizatorjem in predavateljem za odlično on-line konferenco!

Hvala vsem udeležencem in izvajalcem tedna inovativne pedagogike.
5 dni, 9 dogodkov, več kot 2000 udeležb.
#zmoremo!
... Prikaži večPrikaži manj

Prikaži več
Preskoči na orodno vrstico