LMS Moodle

LMS Moodle

 

Kratica LMS (Learning Management System)  predstavlja spletno učno okolje ki je mesto, kjer se v virtualnem okolju povezujejo učitelji, učenci ter učne vsebine. Spletne učilnice niso le skladišče gradiv, ampak tudi prostor komunikacije, sodelovanja, oddaje nalog, vrednotenja in ocenjevanja.

Spletna učilnica Moodle je torej stičišče, kjer poteka aktivno učenje.

Učenci lahko oddajajo naloge v različnih formatih (predstavitve, besedilne datoteke, pdf datoteke, zvočne in avdio datoteke, povezave do izdelkov na spletu, …), učitelji pa jim lahko dajejo povratne informacije v različnih oblikah, tudi po vnaprej sestavljenih kriterijih.

Najpomembnejša prednost spletnih učilnic Moodle so aktivnosti, ki jih učitelj izbere po svojih presoji in pripravi za učence. Med najpogostejšimi so:

– Forum
– Možnost
– Naloga
– Podatkovna zbirka
– Kviz
– Vprašalnik
– Slovar
– Delavnica
– Lekcija

V Moodle se lahko med drugim namesti tudi vtičnik H5p, ki omogoča vstavljanje dodatnih interaktivnih vsebin. Spletno učno okolje omogoča tudi elemente igrifikacije učnih aktivnosti. 

Učitelji lahko v spletne učilnice Moodle uporabimo za različne stopnja učenja na daljavo. 

Ena izmed prednosti uporabe Moodla je tudi možnost uporabe mobilne aplikacije ter aktivna spletna skupnost učiteljev in razvijalcev.


 

Osnovna navodila za uporabo LMS sistema Moodle

V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj osnovnih navodil uporabe LMS sistema Moodle:

Skip to content