Prvo skupno usposabljanje ravnateljev, koordinatorjev in učiteljev implementacijskih šol

Projekt zaključuje svoje prvo leto delovanja in tako smo v izvedbo pričeli aktivno vključevati implementacijske šole. Zbrali smo se v soboto 15. 11. 2018 in nas je bilo ponovno več kot 230 (ravnateljev, koordinatorjev in učiteljev implementacijskih šol).

V uvodnem usposabljanju smo predstavili vsebino projekta, njihove naloge ter sam potem dela. Z uvodnim predavanjem nas je navdušil in motiviral dr. Predrag Pale. Pozitivna energija in skupna vizija dela in sodelovanja sta predpogoj za uspešno delo v projektu. Verjamemo, da te energije ni manjkalo in je imamo dovolj za premikanje mej.

dr. Predrag Pale je mednarodno priznani profesor na Univerzi v Zagrebu, fakulteti za Elektrotehniko in računalništvo FER, znan po svojih edinstvenih dosežkih in priznanjih (med drugim je prejel tudi priznanje IEEE Education Society). Znan je kot izumitelj in profesor, ki je prinesel internet na Hrvaško” kot kritik in reformator sistema učenja in izobraževanja. Kot raziskovalec pa se med drugim ukvarja tudi s področjem učenja – kako učiti. Je vodja različnih mednarodnih projektov ter ima bogat bibliografski opus, znotraj katerega je področje izobraževanja v zadnjem obdobju izrazito poudarjeno.

Skip to content